I dag vil vi presentere lokallaget fra selveste “oljehovedstaden”, Start UiS!

Start UiS er lokallaget som hører til ved Universitetet i Stavanger. Vi har pr i dag 27 aktive medlemmer, der flere også er internasjonale studenter. De aller fleste medlemmene våre er svært aktive, og gjør en stor innsats for å fremme entreprenørskap og innovasjon til studentene. Vi har også vårt eget Start-hus på campus. Start er godt kjent på UiS, hele 70-80% av studentene kjenner til oss. På UiS vil vi påstå at vi er blant organisasjonene som er mest synlig på campus.

Vi har hovedsakelig 2-3 arrangement av større art i semesteret. I fjor opplevde vi både fullt hus på Venture Cup kickoff, hvor vi måtte stenge dørene for flere folk i tillegg til at Jentemiddagen ble startet opp igjen og utsolgt. I fadderuken gjorde vi oss markert med en stor hinderløyper og popcornmaskinen vår. Arrangementene har jevnt over holdt et høyt nivå og definitivt bidratt til å skape oppmerksomhet og kunnskap rundt Start UiS, innovasjon og entreprenørskap. Vi har også mange kjekke sosiale arrangementer oss medlemmer innad for å ha et godt “arbeidsmiljø” innad. Dette kan være alt fra stand-up, et felles vors eller bare en tacokveld på Starthuset

Start UiS har blitt en stadig mer kjent organisasjon i hele Stavanger-regionen, ikke bare blant studenter, vi har også flere ikke-studenter som kommer til oss med ideer, aktører som også skal drive med entreprenørskap som tar kontakt med oss, ordføreren inviterer oss til møte om å skape arbeidsplasser og mye mer! Vi har også mange gode samarbeidspartnere og sponsorer som hjelper oss med å heve kvaliteten på det vi gjør, og fortsetter å inngå avtaler med store aktører. Start UiS jobber kontinuerlig med å forbedre seg og blant målene våre fremover er målet om at  alle studenter ved UiS skal tenke på det å starte opp for seg selv som et helt naturlig karrierevalg. Derfor skal vi jobbe mer med markedsføring, for å spre vårt budskap. Vi skal også ha mer fokus på å få frem nytenkning hos studenter, veilede studenter med ideer, bygge mer nettverk og ha mer arrangementer for å få frem tanken på entreprenørskap. Start UiS skal hjelpe studenter med å skape sin egen fremtid og skape arbeidsplasser! I fjor var vi også så heldig å få se to av våre egne medlemmer gå hele veien til 2.plass i nasjonal finale i Venture Cup, noe som også bidrar til å fremme dette fokuset på campus.

Om det er en ting vi virkelig skal trekke frem så er det virkelig starthuset og samholdet det skaper. Start-huset er egentlig en gammel skolestue, men her har vi det meste vi behøver. Nede har vi et lite kjøkken, og en “stue” med sofaer og møtefasiliteter og et lager. Oppe har vi studieplasser og en liten ekstra sofagruppe. Vi er daglig en gjeng på alt fra 2-3 til opp mot 15 startere som er innom for en kopp kaffe eller et møte, eller rett og slett sitter her gjennom ‘arbeidsdagen’. Dette samholdet som skapes her har gjort at huset har blitt omtalt som et ekstra kollektiv. For mange har dette resultert i vennskap utover organisasjonen, noe som forsterker argumentet om at engasjement som dette gir deg et utvidet nettverk.

Flotte startere foran Start huset:

Casual hverdag i Starthuset:

Hyttetur til Sirdal:

Standen i fadderlandsbyen under fadderuka: 

Prosjektgruppa fra høstens jentemiddagen:

Litt av det Start UiS gjør: