Vi har nå presentert både leder og nestleder av Start Norge-ledelsen 2017. Denne gangen skal vi introdusere kommunikasjonsansvarlig, som er et helt nytt verv. Daniel Pettersen setter med andre ord standarden selv og vi er sikre på at standarden blir høy.

Daniels eventyrlige eventyr til Start Norge

Tre måneder og noen uker på bachelorgraden IT og Informasjonssystemer på UiA har bydd på mye interessant. Hvem hadde trodd at jeg ville blitt medlem av Start UiA, og ikke lenge etter det bli informasjonsansvarlig for Norges desidert kuleste (og største landsdekkende) studentorganisasjon.

IT var den veien jeg ville gå rett etter videregående. Det hadde jeg bestemt etter to år på IB-linjen på St. Olav vgs i Stavanger. Friår var en fjern og merkelig idé for min delvis utenlandske tankegang. Det er prinsipielt viktig i min bolivianske kultur å prioritere studier fremfor alt. Det er ikke så rart at jeg tenker sånn, da jeg har bodde i Bolivia i 16 år. Jeg lot være å bli russ mye på grunn av at jeg hadde 14 eksamener den første uken i mai der det ikke en gang er lov å bruke russebukse under eksamen. Etter 12. mai trengte jeg ikke å møte opp på skolen.

Da jeg startet på studiet i høst kjente jeg omtrent ingen i Kristiansand-området. Jeg følte meg uvanlig ung på universitetet, og det med god grunn med tanke på at jeg er født 8. mai 1998. Jeg er nemlig ett år yngre enn de fleste andre som startet på høyere utdannelse i år. Jeg tok initiativ og oppsøkte forskjellige miljøer i området. Nå er jeg i skrivende stund aktiv i menighetssammenheng når det gjelder både musikk og teknikk og har knyttet mange relasjoner på Sørlandet – hvilket jeg er svært takknemlig for. Jeg spiller i hovedsak Gospel-sjangeren på trommer og bass, men kan også spille gitar og piano.

På IT-linjen har vi mye gruppearbeid. Jeg følte meg heldig når jeg ble invitert til å delta i en gruppe ganske tidlig på året fordi det var en mindre ting å tenke på. Det bidrar og til å føle seg inkludert av andre. Det er kjipt å måtte være blant de siste som fremdeles leter etter en gruppe. Jeg var frimodig nok blant mine medstudenter til å stille som tillitsvalgt for 1. året i IT og informasjonssystemer. Alle er engasjerte og jeg får mye energi tilbake av å ha et trinn som støtter meg og det viktige arbeidet jeg gjør som studenttillitsvalgt. IT-linjen har og en linjeforening som heter Systematicus. Jeg valgte å stille som informasjonsansvarlig i Systematicus, et nytt verv i vår studentorganisasjon.

Den første personen jeg har å takke for at jeg fikk vite om Start og mitt eget lokallag her på UiA er Amna Drace. Amna er en engasjert Statsvitenskap student på UiA. I tillegg til masteren valgte hun å gå årstudium i IT og informasjonssystemer ved siden av, grunnen til at jeg ble kjent med henne. Hun er og medlem i Start UiA og er engasjert i svært mye annet utenfor studiene. Amna så potensial i mine talenter og egenskaper så hun var rask til å foreslå en rekke ting jeg kunne bli med på. Det førte til at jeg ble med på et Horizon-2020 EU prosjekt og ikke minst at jeg ble medlem i Start UiA. Selv om det krevde mitt eget initiativ å oppsøke verv og stillinger er jeg likevel evig takknemlig for alle tipsene Amna har kommet med.

Litt av min motivasjon til å bli medlem i Start UiA henger på det at jeg vant Sci-Tech Challenge 2015 sammen med tre andre medelever når jeg gikk på videregående. Sci-Tech Challenge 2015 ble arrangert av Ungt Entreprenørskap Rogaland og ExxonMobil og oppgaven gikk ut på å komme på den beste løsningen for å redusere energiforbruk og utslipp i en by med 1 million innbyggere. Et sånn et arrangement henger tett i sammen med innovasjon og entreprenørskap så det falt ganske naturlig å bli medlem i Start. Grunnen til at PR-gruppen i Start UiA falt naturlig for meg var fordi jeg er hobbyfotograf og jeg stilte var sekretær i elevrådet og Amnesty International på St. Olav vgs.

Så var det da det vervet jeg fikk i høstsamlingen til Start, nærmere bestemt, informasjonsansvarlig i Start Norge. Jeg hadde opprinnelige ingen spesielle tanker om høstsamlingen på NHH annet en å bli litt bedre kjent med Start-miljøet. Jeg valgte å ta toget til Bergen fra Kristiansand (med bytte på Drammen), en forferdelig lang 14-timers tur. Ole Erik Larsen og Stian Westby fra Start UiA var og med på turen men det visste jeg ikke før noen dager før avreise. Det var en ypperlig mulighet for å bli kjent med begge to.

Ole Erik har skylden til at jeg stilte som kommunikasjonsansvarlig. Jeg er evig takknemlig for at han viste meg sånn en enorm tillit til tross for at vi fikk bare noen timer for å bli bedre kjent med hverandre. Han benket meg til stillingen på Start Forum og jeg takket ja til å stille. I det sekundet begynte jeg å skrive ned på mobilen og tenkte på hvor mye jeg kunne si om meg selv på det minuttet vi skulle få til å pitche. Jeg fikk plutselig ekstremt lyst til å gjøre en god jobb på vervet og tenkte at med min erfaring hadde jeg noe å bidra med. Det med kommunikasjon blant alle i Start Norge er utrolig viktig. Samtidig er det viktig at Start holder seg relevante på sosiale medier. Vi må skape engasjement innenfor innovasjon og entreprenørskap blant studenter for å sikre Norges fremtid. Lokallagene viste sin tillit til meg og stemte på meg som Start Norges første kommunikasjonsansvarlig. Det var, i motsetning til de andre stillingene, høy konkurranse for stillingen. Nå må jeg bevise at jeg skal klare målet som folket vil ha, nemlig:

Make Start Communicate Again #makestartcommunicateagain #daniel2016

14794122_10208708687488487_699614763_n

12294664_516921268473466_6691162834692006244_n 13230091_585509014948024_6628835941777552192_n