Året som er gått for Start Norge

I kveld er den store kvelden: Avslutning på det som har vært og starten på det nye. Vi sitter nå en gjeng på syv totalt i Start Norge – en gjeng som nå kan se tilbake på et år fylt av både oppturer, muligheter og utfordringer. Samtidig er det en gjeng på ni som sitter spent og venter på å få overta fortet. Noen av disse har vært med i 2015 og går inn i nye roller for 2016, mens noen kommer inn med ferske hoder. Før 2016 er i gang vil vi gjerne få rette ett blikk mot året som har gått for Start Norge.

Start Norges påtroppende ledelse

Start Norges avtroppende ledelse og styre

Start Forum 2015

Hvert semester har et høydepunkt for oss Startere: Start Forum Vår og Høst. Start Forum Vår ble arrangert av en ivrig gjeng ved Universitetet i Agder i mars. Dette var en helg fylt med faglig påfyll, så vell som sosial team building. Vi fikk blant annet høre spennende historier fra gründere i Agder og løste case-oppgave fra hovedsamarbeidspartner Siva, samt at vi arrangerte vår egen #Drømmeløftsesjon.

I oktober gjorde ikke Start UiN noen dårligere jobb med Start Forum Høst i Bodø. Også her var det tid for caseløsninger fra blant annet Tryg og UiN, samt et stort høydepunkt da alle deltakere fikk oppleve rib-safari på Saltstraumen. Nevneverdig er også engasjementet som ble vist under Start Norges generalforsamling – det er utrolig godt å vite at vår organisasjon består av så mange kloke og engasjerte hoder! Og, selvfølgelig – den nasjonale finalen av Venture Cup ble avholdt med stor suksess.

Tusen takk til Start UiA, Start UiN og årets samarbeidspartnere for å ha gjort semesterenes høydepunkt til minner for livet!

Deltakelse på internasjonale arenaer

I vår sendte Start Norge leder og markedsansvarlig med på Innovation Forum Norway sin studietur til India. Studieturen besto av møter med noen av Indias mest innovative selskaper og entreprenører, besøk på det anerkjente universitetet IIT Bombay, samt deltakelse på Norway Asia Business Summit i New Dehli. Dette var en fantastisk tur hvor deltakerne kom hjem med et nytt syn på Personal Social Responsibility, samt beundring på hvordan India er så mye lengre i den teknologiske utviklingen enn det vi ante.

Videre i sommer fikk 20 heldige Startere muligheten til å delta på European Innovation Academy i Nice. Tre uker med intensiv gründercamp i verdensklasse var virkelig en unik opplevelse for deltakerne. Innovasjon Norge har vært essensielle for å kunne gi denne mulighetene til studentene, og vi gleder oss over å kunne fortsette med dette også i 2016. Sjekk ut hjemmesiden til EIA for å finne ut mer om verdens største gründercamp! Når vi snakker om sommeren er det også verd å nevne at flere Startere bruker tiden på å utvikle sine entreprenørielle evner gjennom program som Gründerskolen og Emax – sommerferien er altså ingen unnskyldning for å bremse ned gründerånden.

Den norske gjengen på EIA

Start-gründere

Gjennom Start Norges månedlige nyhetsbrev startet vi en ny spalte i april for å fremme gründere i vår organisasjon. Dette gir oss muligheten til å vise hva Startere (eller tidligere Startere) gjør, hvordan Start har spilt en rolle for dem, samt til å lære av deres beste tips til andre som ønsker å starte noe. Vi har samlet opp de viktigste tipsene fra hver måned:

Vær selvsikker i din egen usikkerhet. Det er ingen som vet hva de holder på med første gangen man gjør det – Clara Beate Malm, Play DXTR.

Pay it forward. What goes around comes around – Øistein Sonstad, Proxloop.

Start opp mens du er student! Da har du tid, og kan leve av lånekassen
– Alma Marielle Larsen, Oracksport.

Ikke ta nei for ett nei! Hvis du tror nok på ideen din så stå på.– Renate Nikolaisen og Lisbeth Bjerva, North & Wine Spirits.

Pitch ideen din og test den ut før du sier den er vellykket!
– Olav Hestmann, Robustas.

Vær lærevillig og snakk med andre som innehar den kunnskapen som du trenger – Christian Stormdal Hexberg, Provinci AS. 

Et godt team er viktig! Dette hadde aldri fungert som et soloprosjekt. – Stian André Weiseth, Meshcrafts AS.

Tenk stort! Hvis ikke ideen din skremmer deg, tenker du ikke stort nok – Kristoffer Liland, Ripple.

Med disse rådene i bakhodet vil avtroppende ledelse og styre takke for seg, og for at vi fikk tilliten til å drive Norges beste studentorganisasjon i 2015. Det har vært en fornøyelse å jobbe med alle våre fantastiske samarbeidspartnere og lokallag, og ikke minst med hverandre. Vi ønsker den påtroppende gjengen lykke til!

Godt nyttår til dere alle fra oss i ledelsen og styret til Start Norge 2015.