Avtroppende styreleder Ådne Stenberg Vik har gått fra fullt engasjert i Start til nå fullt engasjert i en start-up.

Start Norges tidligere leder, og nå avtroppende styreleder, har vært en engasjert Starter gjennom flere år. Han har vært en aktiv sjel i vår organisasjon gjennom å være lokallagsleder for et traineelag (som samme året ble tatt opp som fullverdig lokallag), medlem i Start Norges valgkomité og deretter tok han steget for å bli leder, etterfulgt av vervet som styreleder i Start Norge. Vi ønsket å ta en liten prat med Ådne om hans engasjement for entreprenørskap som nå har vært med på å lede ham til drømmejobben for en start-up.

Da Ådne var 18 år gammel begynte han å arbeide frivillig for å inspirere til mer entreprenørskap i Norge, og det har han fortsatt med ved siden av studiene, andre deltidsjobber og verv. Hvordan ble han så engasjert? Som hos mange andre kan man finne en forklaring hos Ungt Entreprenørskap. Som 17-åring og daglig leder av ungdomsbedrift deltok han på europeisk mesterskap og vant pris. Deretter ble han valgt ut til å delta på entreprenørskapskonferanse i Sverige, hvor han møtte 200 andre likesinnede fra hele Norden. Dette fikk han skikkelig blod på tann av, og det gikk ikke lang tid før han ble medlem av Start.

“Det er ingen vil om at Start Norge har gitt meg mange gode muligheter, men mange av mulighetene må man oppsøke selv. Andre gode alternativer kan jo være ANSA for studenter i utlandet, eller AIESEC som også er en organisasjon som strekker seg over landegrensene. Det er klart at man får mye praktisk erfaring fra slike organisasjoner, som supplerer godt med det som står i lærebøkene. Jeg vil anbefale alle å studere i utlandet, for eksempel via Erasmus”, sier en engasjert Vik.

Det siste året har Ådne studert internasjonal bedriftsledelse i Edinburgh. Nå mangler kun masteroppgaven, og denne skriver han om oppstartsbedriften han også arbeider for. Til vår overraskelse innrømmer Ådne at han “tweetet” seg til drømmejobben, og forteller oss at han fikk jobb fordi han har vært engasjert ved siden av studiene og derfor kunne vise til resultater.

Nå har Ådne ansvar for sosiale medier og leder et ambassadørprogram knyttet til en nettbasert karrieremesse. Det er med energi i stemmen han forteller oss at han er lidenskapelig opptatt av jobben han gjør, og sier videre:

”Hvis jeg kan skaffe meg jobb på Twitter, tenk hva slags muligheter det er på en nettbasert karrieremesse stappet med de mest attraktive selskapene i Norge? Vårt mål er å hjelpe jobbsøkere med å ta et steg nærmere drømmejobben, og dette pilotåret hadde vi over 7000 registrerte deltagere. Jeg tror definitivt at fremtidens møteplass mellom jobbsøkere og arbeidsgivere er på nett”

Ådne oppfordrer engasjerte studenter, samt profesjonelle, til å søke seg til ambassadørprogrammet med oppstart i januar 2016.

Men, Ådne har ikke gitt helt slipp på Start Norge enda. Sammen med Ranveig Strøm og Fredrik A. Lowzow, er han påtroppende medlem i Start Norges kontrollkomité – en naturlig rolle å ta når han har vært involvert i de fem siste generalforsamlingene til Start Norge. Vi gleder oss til å se ham igjen på den sjette, i Bergen til neste år, og ønsker ham lykke til videre!

Del innlegget.