Møt Andreas Solibakke – Start Norges påtroppende Venture Cup koordinator

Den tredje fra Start Norges påtroppende ledelse er Andreas. Han tar over som nasjonal Venture Cup koordinator i 2016. Andreas er en ivrig student med store ambisjoner om å kunne sette Start og Venture Cup på kartet over de viktigste innovasjonsarenaene i Norge – og kanskje også i Skandinavia.

Navn: Andreas Solibakke
Alder: 22
Jobb/utdanning: MSc i økonomisk styring, siv.øk. 4. året.
Fra Start-lokallag: Start NHH
Forbilde: Besta og Elon Musk
Langsiktig (personlig) mål: Å være med å skape noe som endrer livet til mange mennesker til det bedre.
Jeg bruker fritiden min på: Netflix og trening
Favoritt mat: Svens hjemmelagde wok
Beste boken jeg har lest: Steven Gerrard: My Liverpool Story (er dårlig på å lese bøker, hehe)
Funfact: Har fått hjernerystelse to ganger på en uke.

Hvorfor er innovasjon og entreprenørskap viktig for deg?

Uten innovasjon ville tiden stått stille. Vi kunne verken tatt selfies, hatt videosamtaler med folk på andre siden av jorden el. hadde det ikke vært for nettopp innovasjon og teknologisk utvikling. Jeg er en person som ikke liker at tiden står stille, og ser stadig etter forbedringer i ting jeg foretar meg. Innovasjon og entreprenørskap er viktig for meg slik at vi i fremtiden kan bruke ressursene vi har både samfunnsnyttig og effektivt – noe jeg mener er nødvendig i en stadig voksende verden.

Hva ønsker du å bidra med for Start i 2016?

Jeg håper at når jeg (og resten av ledelsen) ser tilbake på 2016, vil jeg se tilbake på et år med ny vekst i både i Start og Venture Cup. Jeg ønsker å bidra til at flere får mye mer ut av å delta i Venture Cup, og til at vi skal bli mer synlig i innovasjonsmiljøet i Norge.

Hva er din beste opplevelse i Start?

Jeg tror jeg må trekke frem muligheten jeg fikk til å reise til European Innovation Academy i sommer sammen med ca. 20 andre engasjerte Startere. Oppholdet på tre uker var kanskje i overkant hektisk, men jeg sitter idag igjen med masse kunnskap, et større nettverk og venner for livet.  Ellers var SFH 2015, i regi av Start UiN, en bra opplevelse!