Møt Øyvind Strøm – Start Norges påtroppende leder.

Første mann dere skal få bli bedre kjent med er altså vår påtroppende leder – en gladgutt som tidligere har ledet ett av Starts lokallag, Start UiA, og som nå har tatt et steg videre for å bidra til utviklingen av Norges beste studentorganisasjon.

Navn: Øyvind Strøm
Alder: 24 år
Jobb/utdanning: MSc International Business, Siviløkonom, 4 året.
Fra Start-lokallag: Start UiA
Forbilde: Mamma og Steve Jobs
Langsiktig (personlig) mål: Samle mennesker og skape muligheter.
Jeg bruker fritiden min på: Etter Start Norge kommer nok kjæresten og hennes fritidsinteresser. Hvis det er mer tid igjen etter det så står trening, musikk og friluftsliv høyt på listen. Jeg jobber også med et oppstarts-prosjekt på Sørlandet med litt lenger perspektiv.
Favoritt mat: Svens hjemmelagde wok.
Beste boken jeg har lest: “A Brief History of Time” av Stephen Hawking
Funfact: Jeg holdt på å starte en sjekketjeneste på SMS i 2007 med et par kamerater, men læreren vår i entreprenørskap hadde ikke troen på det. I dag vet jeg bedre enn å høre på alt lærere sier.
Jeg har brukket begge armene 3 ganger.

Foto: Kristian Nygård

Hvorfor er innovasjon og entreprenørskap viktig for deg?

Kreativitet og skaperglede har brakt mennesket ut av hulen og inn i Teslaen. Jeg har gjennom hele livet følt et sterkt behov for å fornye og utvikle, dette trigges gjennom entreprenørskap og innovasjon. For meg handler det også om et samfunnsansvar. Vi må legge til rette for og arbeide mot at flere tørr å følge sin drøm. Dette bidrar i utviklingen mot et mer bærekraftig, rettferdig, effektivt, spennende og nytenkende samfunn. Norge er i dag i en situasjon med et behov for endringer. Her må Startere ta ansvar og lede vei mot morgendagens muligheter.

Hva ønsker du å bidra med for Start i 2016?

Jeg vil arbeide for at vi kan skape mer sammen. Kommunikasjon, effektivitet, økonomisk frihet og samarbeid er viktige stikkord i en slik prosess. Jeg tror også det er helt avgjørende å ha det gøy underveis og fokusere på å utvikle hverandre.

Hva er din beste opplevelse i Start?

Start-følelsen er til å ta og føle på første gang man opplever felleskapet på tvers av lokallag. Uansett hvor man snur seg finner man inspirasjon og spennende mennesker. Start Forum Høst 2014 var min første samling, og man kan vel si jeg ble bitt av basillen.