Start Forum Høst 2015 ble en brakende suksess. Hva fikk Starterne opplevd denne helgen? Her kommer en oppsummering, samt bilder på hva vi gjorde i Bodø 9.-11. Oktober.

Årets Start Forum Høst er forbi. 200 engasjerte Startere har i helgen fått opplevd noe av det beste Bodø har å by på, samt blitt kjent med studenter fra hele landet. Helgen startet med Start Norges generalforsamling. Under denne blir ledelsen for 2016 valgt, og vi ønsker å gratulere påtroppende ledelse: Øyvind Strøm (leder), William Knudtzon (nestleder), Sven Magnus Skimmeland (markedsansvarlig) og Andreas Solibakke (nasjonal Venture Cup koordinator). Vi er sikre på at disse kjekke guttene kommer til å gjøre en fantastisk jobb. Tusen takk til valgkomiteen som har gjort et godt arbeid i å innhente velegnede kandidater.

 

På kvelden var vi samlet på Scandic havet for å se Venture Cup nasjonal finale. Over 300 gallakledde personer var samlet i en nydelig pyntet sal. Kim Daniel Arthur var kveldens konferansier og sørget for at publikum var i topp stemning hele kvelden. Bente Landsnes var første foredragsholder hvor hun lærte oss mer om kapital og overrasket alle ved å annonsere at hun ønsket å gi vinneren av Venture Cup gratis børsnotering. Dette satte salen i en ellevill jubel – for en premie!! Videre fikk Renate Nikolaisen og Lisbeth Bjerva (månedens Start-gründere i september) fortalt sin inspirerende historie om North Wine & Spirits. De kunne gi mange gode tips til alle med en gründerspire i magen. Det ble deretter servert et nydelig treretters måltid mens selveste prosjektleder for Start Forum, Cecilie Haukland Christensen, kunne underholde oss med nydelig sang. Etter middag var det tid for deltakernes pitcher. Det var et bredt spekter av ideer som representerte årets finalister, og gode presentasjoner fra alle. Mens juryen tok en siste runde om sin avgjørelse, kom Johan Andresen på scenen. Han bergtok hele salen med sitt foredrag om sosialt entreprenørskap, samtidig som han ga oss flere latterkikk ved å være helt ærlig og åpen med sine historier. Ved kveldens ende var det tid for prisutdeling og annonsering av vinnere. På delt tredjeplass kom Picterus og Lotel og årets andre plass var Pexo. Vinneren av Venture Cup 2015 ble Flowmotion. I tillegg ga Tryg ut sin Forebyggingspris til Picterus og McKinsey&Co delte ut sin rådgivningspris til Lotel. En fantastisk kveld! For første gang var også finalen live-streamet og 500 personer fulgte spent med hjemmefra. Og fikk du ikke sett finalen selv? Da kan du gå på https://livestream.com/filmteametlive/vcfinale for å få med deg hele det forrykende showet. Gratulerer så mye til nasjonal Venture Cup koordinator, Iben Christiansen, for et utrolig godt arrangement – vi er så stolte av deg!

Lørdagens program var fylt med både sosialt og faglig opplegg. Dagen ble startet med foredrag fra DIPS og Investinor som begge hadde gode råd å gi til våre medlemmer. Deretter var det tid for teambuilding og Amazing Race Bodø. Her skulle deltakerne gjennom ulike poster i sentrum på veldig kort tid, og kreativitet og team-work var essensielt for å kunne vinne racet. Videre var det case-løsning hvor Tryg, Universitetet i Nordland og Advokat 365 stilte med spennende caser til deltakerne. Så var det duket for det som ble lørdagens høydepunkt: Rib-safari på Saltstraumen. Alle 200 fikk oppleve verdens sterkeste tidevannstrøm i 1,5 time, samt nydelig nord-norsk natur og også syn av havørn. Det var en fantastisk opplevelse! Dagen ble avsluttet med en ekte Nordlandsfæst hvor vi fikk oppleve nord-norsk stand-up, samt MinTrio som rocket kvelden med god musikk. Det ble også kåret vinnere av Amazing Race, Case-konkurranse og Årets Starter, samt Lokallag. Gratulerer til alle vinnere for en fantastisk innsats!

På søndag ble helgen avsluttet med et foredrag om public speaking av Julien Bourrelle, og deretter ulike workshops for Starterne. Julien er et kjent ansikt i Start-miljøet og han er fantastisk god til å formidle kunnskap. Vi setter stor pris på at han kunne sette prikken over i’en på en fantastisk helg.

Tusen hjertelig takk til Cecilie Haukland Christensen og Maiken Stensaker Nilsen som prosjektledere for helgen – disse jentene har virkelig stått på og sørget for at Starterne fikk sett Nordland på sitt beste. Vi kunne ikke vært mer fornøyd med helgen, og gjennomføringen fra jentene med hele Start UiN i ryggen – dere har gjort en heltedådig innsats. Også en stor takk til våre samarbeidspartnere og bidragsytere for helgen: Universitetet i Nordland, Nordland fylkeskommune, Siva, Tryg, Investinor, DIPS, McKinsey&Company, Connect, Innovasjon Norge, SB Nordlandsbuss, Kunnskapsparken Bodø, Peppez Pizza, Bodø Bolibyggelag, T.Kolstad Eiendom AS og eBillett. Som dere ser krever et slik arrangement stødige partnere, og vi kunne ikke klart dette uten dere.

Sist, men ikke minst, takk til alle Startere som deltok denne helgen og var med på å gjøre stemningen unik. Dere er virkelig et eget folkeslag!